Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nuorisokuoro Allegro on valittu Ylen vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2010 -2011

Yle on valinnut vuoden nuorisokuoroksi Nuorisokuoro Allegron. Vuoden nuorisokuoron valinnalla Yle tukee suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Yleisradion vuoden nuorisokuoron joulukonsertti radioidaan sunnuntaina 28.11.2010 klo 19.00 Iisalmen Kustaa Adolfin kirkossa.

Nuorisokuoro Allegron esittely on kuultavissa 22.9.2010 klo 14.00 –
14.50 YLE Radio 1:ssä Laulua kuorossa -ohjelmassa, toimittajana Inari
Nuutero. Ohjelma äänitettiin kuoron harjoituksissa elokuussa.

Uutisointia asiasta:

Iisalmen Kaupunkilehden Allegro-liite 13.11.2010

Yleisradion uutiset

Ylen Kulttuuriuutiset

Savon Sanomat

Iisalmen Sanomat

Suomen laulajain ja soittajain liitto Sulasol


  Nuorisokuoro Allegro julkaisi Joulun Sankari -levyn 30.11.2008

 

Nuorisokuoro Allegro on levyttänyt kaksi vuotta ohjelmistossa olleen Lasse Heikkilän Joulun Sankari -musikaalin. Kuoron kanssa levyllä esiintyy pääasiassa Ylä-Savon musiikkiopiston opettajista koostuva Musikaali-orkesteri. Orkesteria johtaa musiikkiopiston opettaja Ismo Vänskä, kuoronjohtajana toimii musiikin lehtori Susanna Alajuuma-Kettunen ja äänenkouluttajana laulunopettaja Eeva Riitta Rytkönen.

 Kuorossa on tällä hetkellä 44 yläkoulu- ja lukioikäistä tyttöä; levyllä esiintyy 34 kuorolaista. Solisteina kuorolaisista ovat Piia Rytkönen, Emma Kuivalainen, Kaisu Tajakka sekä Suvituulia Valta. Enkelten laulua kaipaan -kappaleen soolon laulaa Jukka Taipale. Esitettävät kappaleet ovat kaikki kotimaisia ja niiden kuorosovituksista vastaa pääosin iisalmelainen kanttori Hannu Virpi.
 
Kansitaiteesta vastaa iisalmelaislähtöinen graafikko Heikki Repo, Bro´nson Productions, kansien valokuvat Jukka Vidgren (
Bro´nson Productions) ja henkilökuvat Valokuvaaja Anna-Liisa Heikkinen Iisalmen Kuva-Studiosta.

 Äänityksen on tehnyt Timo Pekkarinen (Dynyn CD-monistamo, Kuopio) Iisalmen kulttuurikeskuksen Säisä-salissa toukokuussa 2008, miksaus ja masterointi (Timo Pekkarinen) Studio33:ssa Kuopiossa kesällä 2008.

Levyn tekemistä ovat tukeneet 

Ylä-Savon musiikkiopisto, Iisalmen kaupunki ja kulttuurilautakunta, Olvi-Säätiö, Savonia-ammattikorkeakoulu, Iisalmen lyseo, Juhani Ahon koulu, Iisalmen Nuorison tuki ry/ Kehypaja ja Iisalmen ev.lut. seurakunta.

Yritysyhteistyökumppaneina ovat olleet

Sampo-Pankki, Sisustus Sakari Oy/Topi-keittiöt, Iisalmen Kuva-Studio, Iisalmen I apteekki, IS-VET Oy, Itikan Säätiö, Kiinteistöhuolto Rytkönen Oy, Liisa´s Shop Oy/Marimekko/Pentik, Kelloseppä Lyytikäinen Ky, Autoliike Paalupaikka Oy ja Pieni Silmälasikauppa Optimo.

 Joulun Sankari -levy sopii erinomaisesti joululahjaksi ja viemisiksi ulkomaille. Levy tulee myyntiin 1.12.2008. Levyn myyntihinta on 18 € (sis. alv 22 %). 

Toivomme, että valtakunnallista menestystä saaneen kuoron levy tuo jouluista iloa kuuntelijoille ja että Joulun Sankari -levy löytää tiensä niin joululahjoiksi kuin viemisiksikin.

Tiedot levyn kappaleista sekä laulajista ja orkesterista.

 Iisalmen Sanomat

|
©2019 Nuorisokuoro Allegro - suntuubi.com